Sint-Augustinus

Woonzorgcentrum
Sint-Augustinus
te Halle

Woonzorgcentrum Sint-Augustinus vzw is een modern zorginitiatief. Het werd in 2000 (Service Residentie) en 2008 (rusthuis) geopend op de voormalige site van het Halse ziekenhuis. Het WZC is gesitueerd middenin het stadscentrum, naast het hoofdklooster van de Zwartzusters Augustinessen van Halle, onder de toren van de Sint-Martinusbasiliek en is zeer gemakkelijk bereikbaar. Het station ligt op wandelafstand. Tegenover het woonzorgcentrum ligt een openbare parking.

De centrale ligging biedt zeer veel voordelen : de wekelijkse markt op donderdagen en zaterdagen en ook de culturele en toeristische activiteiten vinden plaats vlak voor de deur van het woonzorgcentrum. De winkels liggen in de onmiddellijke omgeving en toch is het er rustig wonen met het stadspark vlakbij.

WZC Sint-Augustinus biedt 71 rust- en verzorgingstehuisbedden, 37 rusthuisbedden, 7 woongelegenheden voor kortverblijf, 15 erkende verblijfseenheden in dagverzorgingscentrum Het Binnenhof en 60 moderne assistentiewoningen van verschillende oppervlakten. Er zijn zowel eenpersoons- als tweepersoonszorgstudio's beschikbaar. De zorg in het WZC wordt verdeeld over 3 afdelingen waarbij 1 afdeling zich volledig specialiseert in personen met dementie.

WZC Sint-Augustinus werkt vanuit een holistische en christelijke visie op de mens en wil dag na dag een plek creƫren waar de bewoners/gebruikers zich goed kunnen voelen, zichzelf kunnen zijn en hun hart kunnen verwarmen. Het woonzorgcentrum voorziet hiervoor in een brede hulp- en dienstverlening met veel creatieve en sociale activiteiten en met zeer veel aandacht voor kwalitatieve en voedzame maaltijden.

De keuken draagt het Smiley-kwaliteitslabel. Bewoners kunnen dagelijks kiezen uit 2 menu's. Voor bewoners met een slik- en/of motorische problematiek biedt de keuken ook shakes en fingerfood aan.

Het woonzorgcentrum gaat mee met haar tijd, biedt WIFI en is actief op Facebook.

Terug

Aanbod

  • Dagverzorgingscentrum
  • Rust- en verzorgingstehuis
  • Centrum voor kortverblijf
  • Service Residentie

98 Medewerkers
200 Verblijfplaatsen

Woonzorgcentrum
Sint-Augustinus

Monseigneur Senciestraat 4
1500 Halle
Tel: 02 363 99 40

Bezoek de website