d'Eycken Brug

Woonzorgcentrum
d'Eycken Brug
te Bierbeek

 

D’Eycken Brug is een eigentijds woonzorgcentrum dat op 1 september 2013 zijn deuren opende. Voor het woonzorgcentrum d'Eycken Brug werd in 2003 een vzw opgericht met een samenwerking tussen Solidum en het OCMW Bierbeek. Deze vzw is samengesteld enerzijds uit verschillende vzw’s van de groep Solidum waaronder O.L.V. Lourdes, Sint Carolus, Sint-Felix, Sint-Augustinus en anderzijds het OCMW van Bierbeek.

 

Het woonzorgcentrum biedt 87 woongelegenheden voor langdurig verblijf waarvan het overgrote deel is voorbehouden voor zwaar zorgbehoevende bewoners. Het woonzorgcentrum bestaat uit vier afdelingen waarvan twee afdelingen met een leefgroepwerking onder andere toegespitst op bewoners met dementie. D’Eycken brug heeft verder een centrum voor kortverblijf voor 3 bewoners en een dagverzorgingscentrum met 15 opvangplaatsen.

 

Het woonzorgcentrum d'Eycken Brug is gelegen in een landelijk kader en dankzij zijn ligging langs de Tiensesteenweg vlot bereikbaar zowel met de wagen als met het openbaar vervoer. Er is een ruime parking en een bushalte recht voor de deur. Zowel bewoners als bezoekers kunnen rustig genieten van de fraaie binnentuin . Tevens is er een brasserie met een terras gelegen aan de zuidkant. Verscheidene winkels zijn op loopafstand bereikbaar.

 

Aan de bewoners van het woonzorgcentrum en gebruikers van het dagverzorgingscentrum wordt kwalitatieve zorg aangeboden, rekening houdend met ieders noden en wensen, met een zo groot mogelijk behoud van zelfstandigheid en zelfinbreng; dit alles in een omgeving van menselijke warmte.

Terug

Aanbod

  • Dagverzorgingscentrum
  • Rust- en verzorgingstehuis
  • Centrum voor kortverblijf

70 Medewerkers
105 Verblijfplaatsen

Woonzorgcentrum
d'Eycken Brug

Bergenlaan 5
3360 Bierbeek
Tel: 016 88 58 64

Bezoek de website